Annons

Annons

Stefan_Ingves534.jpg

Stefan Ingves sitter kvar som chef för Riksbanken i ytterligare fem år.

Stefan Ingves sitter kvar som riksbankschef

Riksbanksfullmäktige har beslutat att förlänga Stefans Ingves mandat som riksbankschef med fem år och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnicks mandat med sex år. Fullmäktige var eniga om beslutet.

– Stefan Ingves har på ett utmärkt sätt lett Riksbankens arbete under de senaste tolv åren. Hans breda kompetens och internationella erfarenhet har spelat en viktig roll för Riksbankens arbete under dessa år. Det borgar för en god kontinuitet i Riksbankens arbete de kommande åren, säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm i en gemensam kommentar i ett pressmeddelande.
 
– Även Kerstin af Jochnick har på ett utmärkt sätt bidragit till Riksbankens arbete de senaste sex åren, inte minst inom området finansiell stabilitet där hon också har flera internationella uppdrag.
 
Riksbankens direktion består av sex ledamöter som väljs för mandatperioder på fem eller sex år. Övriga ledamöter är vice riksbankscheferna Martin Flodén, Per Jansson, Henry Ohlsson och Cecilia Skingsley.
 
“Fullmäktige var eniga i sitt beslut och sätter stort värde i att både Ingves och af Jochnick vill fortsätta sitt arbete på Riksbanken under ytterligare en mandatperiod", skriver Susanne Eberstein och Michael Lundholm i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons