Annons

Annons

Starkt kvartal för Avanza

(Uppdaterad) Avanzas resultat efter skatt för det tredje kvartalet ökade med 20 procent till 106 miljoner kronor. Aktien rusar efter den starka rapporten. “Jag kan avslöja att vi kommer göra Avanzas sajt mer funktionell i mobilen”, säger Avanzachefen Rikard Josefson till Realtid.se.

 

Avanzas publicerar idag torsdag sin kvartalsrapport för tredje kvartalet 2018. Den visar att resultatet efter skatt ökade med 20 procent, till 106 miljoner kronor, jämfört med 86 miljoner kronor under samma period föregående år.

Banken lanserade under kvartalet världens billigaste fond och blev rankad som högst ansedda bank i Nordic Brands Anseendebarometer.

I en kommentar till rapporten skriver Avanzas vd Rikard Josefson: ”Positiv börsutveckling tillsammans med nya lanseringar förbättrade nettoinflödet och stärkte kundtillväxten under kvartalet. Antalet nya fondägare hos Avanza var högt. Rörelseresultatet för kvartalet låg på rekordnivå trots – eller förmodligen tack vare – att vi fortsätter att revolutionera marknaden med billigare, bättre och enklare produkter samt nu har gratiserbjudanden inom samtliga produktområden.”

Annons

Annons

Efter den starka rapporten klättar aktien rejält på Stockholmsbörsen, och har efter en timmes handel stigit med 11 procent.

Avanzas vd
Rikard Josefson

Ni gör ett rejält lyft på börsen till nytt all time high efter rapporten. Hade du väntat dig det?
– Nej, jag sitter inte och funderar över eventuella börslyft när vi presenterar vår rapport. Dock är det roligt när omvärlden tar emot rapporten positivt, säger Avanzas vd Rikard Josefson till Realtid.se.

Vad händer framöver hos er?
– Vi har alltid saker på gång men inget jag kan avslöja i dagsläget. Det jag däremot kan avslöja är att vi har kommer göra Avanzas sajt mer funktionell i mobilen.

Under senare tid har läget på nätbanken Avanzas branschkonkurrent Nordnet hamnat i fokus, vilket Realtid.se rapporterat om i flera artiklar.

Hur ser du på problemen i Nordnet?
– Nordnet är en konkurrent som jag respekterar och jag uttalar mig inte om dem.

  • Kundtillväxten antalet nya kunder uppgick till 32 200 (31 200)
  • Nettoinflödet förbättrades med 42 procent till 8 380 (5 900) miljoner ktonor
  • Rörelseintäkterna ökade med 18 procent, främst till följd av högre fondprovisioner även om samtliga intäktsben stärktes
  • Rörelsekostnaderna ökade med 9 procent, främst till följd av ökade personalkostnader i och med större satsningar på utveckling. Den uppskattade kostnadstillväxten för helåret jämfört 2017 kvarstår på närmare 11 procent
  • Resultat efter skatt uppgick till 106 miljoner kronor, vilket var en ökning med 20 procent
  • Avanza Global, världens billigaste globala indexfond, lanserades
  • Avanza rankades som Avanza klättrade från plats 26 till 10 på Lynxeyes lista över Sveriges mest meningsfulla varumärken
Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons