Annons

Annons

Starkt år för Axel Johnson

Resultatet ökade med 6 procent till drygt 3 miljarder kronor. "Vi gör vårt bästa rörelseresultat hittills”, säger Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef i Axel Johnson.

I dag presenterar Axel Johnson bokslutsrapporten för 2017 där det framgår att 2017 innebar ännu ett bra år för handelskoncernen. Årets resultat uppgår till 3.020 miljoner kronor, en ökning med 6 procent. Koncernens totala omsättning uppgick till 77.174 miljoner kronor, en ökning med 7 procent, enligt ett pressmeddelande. Det framgår även att Axel Johnson International, Dustin och Novax uppvisar sina bästa resultat hittills, och samtliga koncernbolag förutom Åhléns ökar sin omsättning jämfört med föregående år.

- Vi gör vårt bästa rörelseresultat hittills. Vår goda intjäning och vårt starka kassaflöde fortsätter att ge oss styrka för utveckling framåt, och vår förnyelsetakt är hög, säger Mia Brunell Livfors, VD och koncernchef i Axel Johnson.

Enligt bolaget har 2017 varit ett år av satsningar där affärsutvecklingsinitiativ och förvärv varit avgörande för koncernens förnyelse. De främsta och största investeringarna har gjorts i koncernbolagen, framgår det av pressmeddelandet. Axfood slutförde förvärvet av mat.se och förvärvade även Middagsfrid och Eurocash och Axel Johnson International genomförde 13 förvärv. På moderbolagsnivå förvärvade Axel Johnson 70 procent av Skincity.

Annons

Annons

Den digitala transformationstakten i koncernen ökar. Under året har över 200 projekt inom data, digitalisering och teknologiutveckling initierats och genomförts. Ett av dessa är Axinsight, koncernens gemensamma funktion för datadriven affärsutveckling, som startade under året och som involverar ett flertal av våra bolag.

Axfood har vuxit, både organiskt och genom förvärven av mat.se, Middagsfrid och Eurocash. Under året tillträdde Klas Balkow som ny VD. 

Axel Johnson International gör sitt bästa år någonsin, sett till både resultat och omsättning, enligt pressmeddelandet. "Förvärvstakten är fortsatt hög i bolaget och under året genomfördes inte mindre än tretton förvärv". 

Dustin redovisar också sitt bästa resultat hittills, framgår det. I slutet av året tillträdde Thomas Ekman som ny vd och fem nya förvärv adderade kompetens inom tjänster, datacenter och IT-infrastruktur. 

Kicks har genomfört stora investeringar för att stärka sitt e-handelserbjudande. 

Novax gör ett rekordresultat, mycket tack vare försäljningen av Medius, enligt ett pressmeddelande. Under året förvärvade Novax Datema, en leverantör av självskannings- och mobilitetslösningar för handel, industri, logistik och transport. 

Martin & Servera har gjort stora investeringar avseende lager och logistik, framgår det av pressmeddelandet. 

"Åhléns uppvisar fortsatt negativt resultat, men levererar enligt plan och bättre än föregående år, och med försäljningstillväxt i jämförbara enheter”, skriver Axel Johnson i pressmeddelandet. E-handels-försäljningen har överträffat budget med råge och det nyförvärvade varumärket Carin Wester lanserades framgångsrikt, framgår det.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons