FinansNyhet

Stark kundtillväxt för Sigmastocks

Nanna Stranne och Mai Thai är medgrundare av och delägare i Sigmastocks. De lärde känna varandra när de läste industriell ekonomi på Chalmers i Göteborg. "Vi klickade direkt när vi träffades på Götaplatsen första gången, enligt Nanna Stranne." Sedan dess har de kompletterat sina utbildningar med finansiell matematik, företagsekonomi och entreprenörskap. Foto: Katarina Bergbom
Publicerad

Göteborgsbaserade robotrådgivaren Sigmastocks, som erbjuder autogenererade aktieportföljer, har haft en kundökning på 60 procent senaste åren. Bolagets robotverktyg förvaltar nu över en halv miljard.

David Gustavsson

Över en halv miljard förvaltas nu genom Sigmastocks automatiserade aktieverktyg som genererar aktieportföljer åt privatpersoner med hjälp av maskininlärande algoritmer.

Det är en kapitalökning med över 100 procent, enligt medgrundaren och delägaren Nanna Stranne. Samtidigt ökade antalet betalande kunder med 60 procent i fjol. Totalt 3.000 använder nu bolagets robottjänst för aktieförvaltning.

– Framför allt har vi utvecklat vår produkt och vårt erbjudande till en helt ny nivå. Vi är först med att låta våra kunder, live, backtesta olika strategier, säger Nanna Stranne till Realtid.se.

Annons

Kunden kan dock fortsatt använda Sigmastocks förinställda aktieportföljslösning.

– Många av de som är helt nya på aktier använder dessa standardinställningar, säger Nanna Stranne.

Det kostar 19 kronor i månaden för att spara i en autogenererad aktieportfölj med svenska aktier och 50 kronor i månaden för en portfölj med svenska, nordiska och nordamerikanska bolag.

Annons

En liknande tjänst är Lysa i Stockholm som erbjuder autogenererade fondportföljer.

Annons