Mest lästa

Stark dragning till Klarna, lyxhotell och Allra

När vi går igenom de tio mest lästa artiklarna publicerade den senaste veckan på Realtid ser vi att Klarna, ett lyxhotell i Lärkstaden och Allrarättegången lockar väldigt många läsare.

Uppdaterad 2019-12-08
Publicerad 2019-12-07

1. 1,2 miljarder kronor i kreditförluster för Klarna

Betalbolaget Klarnas kreditförluster har ökat med över 100 procent under årets nio första månader. Fram till slutet av september i år uppgick Klarnas totala kreditförluster till nästan 1,2 miljarder kronor.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-12-02.

2. Harald Mix lyxhotell fortsätter öka omsättningen

Ett Hem, Harald och Jeanette Mixs hotell i Lärkstaden i Stockholm, presenterar den bästa omsättningen sedan hotellet öppnade våren 2012.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-12-03.

3. Allra återkallar vittne efter hot från åklagaren

Ett expertvittne vågar inte vittna under Allra-förhandlingen med rädsla för att röja sekretessbelagd kundinformation. Anledningen är åklagarens hot om häktning om den sakkunnige inte svarar på frågorna, enligt Allra Pensions ombud.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-12-04.

4. Lindahl utser ny vd och rivstartar med nytt kontor

Efter de uppmärksammade avhoppen kan Realtid avslöja att advokatfirman Lindahl stärker greppet om Stockholm. Firman öppnar nytt kontor samt värvar Tobias Wåhlén som ny vd från konkurrenten DLA Piper.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-12-04.

5. "Vi kände till det enorma intresset redan på torsdagen"

När K-fastigheter gjorde sin succénotering var Erik Selin var med och ringde i börsklockan för första gången – trots att han har en rad andra bolag på börsen.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-11-29.

6. ”Svårt att se något negativt med kortare börstider”

En mer effektiv och fokuserad arbetssituation där det kommer finnas mer tid till analyser av bolagen på börsen kan bli resultatet av kortare handelstider på börsen. Det menar veckans fredagspanel.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-11-29.

7. Maqs växlar upp med nya lokaler och nya delägare

Advokatbyrån Maqs drar nu igång sin verksamhet i Stockholm i nya lokaler. Fyra nya delägare som rekryterats utifrån kommer att ansluta till verksamheten vid årsskiftet. 

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-12-02.

8. Snart slår Schwab med gelikar mot svenska nätmäklare

Slaget om den privata aktiehandeln i USA tog en ny dramatisk vändning i veckan när giganten Charles Schwab presenterade ett bud på huvudkonkurrenten Ameritrade. Avgiftsfri aktiehandel borde snart bli ett faktum även i Sverige spår Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Fredag 2019-11-29.

9. Så ska Nordax och Stabelo utmana storbankerna

Nordax vd Jacob Lundblad ser stora möjligheter att utmana storbankerna inom bolån. I och med den senaste investeringen hoppas han att Nordax nu ska kunna ta del av Stabelos framgångssaga.  

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Måndag 2019-12-02.

10. "Klokt av SEB att välja en mer transparent strategi"

Swedbank och SEB hanterade granskningen från Uppdrag Granskning på helt olika sätt. Realtid lät krishanteringsexperten Charlie Stjernberg bedöma bankernas kommunikationstrategier.

 Av: Johan Såthe. Publicerad: Tisdag 2019-12-03.

Platsannonser