Annons

Annons

Starbreeze nya cfo: "Det är en utmaning"

Claes Wenthzel har i dag tagit sig an en av Sveriges kanske tuffaste uppdrag – som fianschef, cfo, för det krisande gamingföretaget Starbreeze. Realtid.se tog pulsen på honom.

Claes Wenthzel startade sin första arbetsdag som cfo på det krisande gamingföretaget Starbreeze i dag. Han efterträder Sebastian Ahlskog som arbetar parallellt med honom under en övergångsperiod.

Du tackar ja till en cfo-roll i ett bolag mitt i kris, varför?
– Jag hade tid och jag fick en fråga. Jag ser inga problem i sig att det är en kris. Det finns saker att göra och det är en utmaning att ta tag i den situationen som är och dessutom finns det förutsättningar att göra detta på ett bra sätt.

Vad blir den främsta utmaningen?
– Jag får se. Jag har ju precis kommit till bolaget men det viktigaste är att se till att de säkerställer likviditeten och finansieringen av verksamheten.

Annons

Annons

Spelutvecklaren befinner sig just nu i rekonstruktion med mångmiljonskulder till bland annat Nordea, vilket Realtid.se tidigare skrivit om

Rekonstruktören Lars Söderqvist anser att det finns "en god potential att i framtiden generera positiva kassaflöden". Detta kräver dock ytterligare extern finansiering men även operativa och organisatoriska förändringar av koncernen.

Claes Wenthzel hänvisar till att han precis påbörjat sin anställning och behöver mer tid att sätta sig in i situationen som bolaget befinner sig i innan han kan uttala sig mer om detta, om eventuella åtgärder samt om målen 2019.

Hur mycket kände du till innan du gick in?
– Jag kände inte till mer än det som officiellt har kommunicerats ut från bolaget.

Claes Wenthzel har tidigare bland annat varit cfo på Catena Media, Pricer och vice vd samt cfo på Orexo.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons