Juridik

Stampen avslutar rekonstruktionen

Mediekoncernen Stampen ansöker nu om att avsluta rekonstruktionen. Närmast på tur står ett nytt bankavtal och en nyemission.

Uppdaterad 2016-10-28
Publicerad 2016-10-28

Stampen, med omkring 3.000 anställda i koncernen, har gjort stora förluster de senaste åren och har sedan i maj varit under rekonstruktion.

Men efter det att fordringsägarna i de olika bolagen gått med på att alla skulder över ett visst belopp skrevs ner till 25 procent har koncernen nu ansökt hos respektive tingsrätter om att få avsluta rekonstruktionen.

–  Min bedömning är att det nu finns förutsättningar för en livskraftig verksamhet framåt, säger rekonstruktören Christian Andersch, i ett pressmeddelande från Stampen.

Men flera viktiga bitar återstår för koncernen. Förhandlingar om ett nytt bankavtal pågår, samtidigt fortsätter samtalen kring den avsiktsförklaring som en grupp investerare skrev på i september.

– Det är två moment kvar som vi vill ha på plats för att kunna säga att hela projektet är avslutat, säger Martin Alsander, som är koncernchef för Stampen, till TT.

Därefter kommer troligen en nyemissionen att göras, för att säkerställa bolagets långsiktiga överlevnad.

I koncernen ingår bland annat dagstidningarna Göteborgs-Posten, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen, Strömstads Tidning och TTELA, tryckerierna i V-Tab-koncernen samt distributionsbolaget VTD.

 

Platsannonser