Annons

Annons

Stabilt halvår för Platzer

Det göteborgsbaserade fastighetsbolaget Platzer lägger ett stabilt första halvår bakom sig, visar bolagets delårsrapport. Förvaltningsresultatet steg med knappt 1 procent. Samtidigt lyfter resultatet per aktie kraftigt med 1,80 kronor till 5,60 kronor.

Hyresintäkterna under det första halvåret 2018 ökade till 513 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 497 miljoner kronor under samma period i fjol.

Förvaltningsresultatet steg något och uppgick till 251 miljoner kronor, jämfört med 249 miljoner kronor under första halvåret 2017.

Resultatet för första halvåret uppgick till 649 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 432 miljoner kronor under fjolårets första halvår. Det är en förbättring med 50 procent.

Annons

Annons

Resultat per aktie ökade till 5,40 kronor, jämfört med 3,60 kronor för samma period i fjol.

Driftsöverskottet har stigit med 3 procent från 367 miljoner kronor i fjol till 379 miljoner kronor i år. Platzer har förbättrat sitt driftsöverskott i fastigheterna trots att beståndet är mindre än i fjol. Fastighetsbeståndet har minskat med 17 000 kvm genom nettoförsäljningar.

Under första halvåret har fastighetsbolaget sålt en fastighet, Älvsborg med ett underliggande fastighetsvärde om 236 miljoner kronor. Efter periodens utgång köpte Platzer två fastigheter i Gårda, Göteborg, om 22 400 kvm kontor. Säljare var Vasakronan.

“Vårt hittills enskilt största projekt, Gamlestaden, blir under juli färdigställt av vår entreprenadpartner Serneke. Det känns roligt att konstatera att projektet blivit en framgång även om det återstår 30 procent vakant yta att hyra ut. Som vd känner jag mig stolt över att vi på Platzer vågade ta risk i ett område och läge som inte var självklart från början, att vårt samarbete med Serneke har fungerat bra och framförallt det arbete som medarbetarna på både Platzer och Serneke har lagt ner för att förverkliga projektet. Nu ser jag fram emot nästa steg i vår utveckling av våra övriga fastigheter i Gamlestaden på andra sidan Säveån”, skriver P-G Persson i vd-kommentaren till rapporten.

Resultat Platzer

Hyresintäkter: + 3 %
Förvaltningsresultat:  + 0,08 %
Periodens resultat: + 50 % (inräknat värdeökning på förvaltningsfastigheter)
Fastighetsvärdet: + 3 %    

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons