FinansNyhet

Stabelo lanserar med digital signering av lånehandlingar

Stabelo digital signeringStabelo digital signering
Hanmpus Brodén, vd, Stabelo. Foto: SEB/Stabelo
Publicerad

Bolåneföretaget Stabelo fortsättar att digitalisera och klimatanpassa bolåneprocessen med införandet av digital signering.

Marlène Sellebråten

Sedan tidigare har Stabelo erbjudit automatisk bolånerabatt, automatisk identifikation av energieffektiva bostäder – vilket ger bolånetagare automatisk grön ränterabatt – och automatisk identifikation av bostäder. Nu lanserar bolåneföretaget digital signering av lånehandlingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Från och med idag kan vi därmed som en av de första svenska bolåneaktörer erbjuda ett rakt igenom digitalt bolån med ett skuldebrev som signeras med BankID. Det betyder att det är slut på postbilar som ska köra lånehandlingar fram och tillbaks mellan oss och våra kunder ute i landet och att inga kunder behöver ta sig till oss för att skriva på fysiska papper, säger Hampus Brodén medgrundare och vd för Stabelo Group i en presskommentar. 

Han fortsätter:

Annons

– Vår uppskattning är att den fysiska hanteringen av bolånehandlingar i Sverige genererar 50 ton koldioxidutsläpp årligen. Många bäckar små och digitalisering som ersätter fysisk transport är en viktig del av arbetet med att nå Sveriges målsättning om att bli utsläppsneutralt när det gäller växthusgaser till 2045. Ökad automatisering innebär också att vi kan öka fokus på manuella inslag där de verkligen gör nytta. Som i Stabelos kundtjänst där vi har en genomsnittlig svarstid på 29 sekunder, säger han.

Annons