Fastigheter

SSM säljer entreprenadverksamhet

Bostadsbolaget SSM Holding ska fokusera på kärnverksamheten och avyttrar därför den egna entreprenadverksamheten.

Publicerad 2019-07-09

SSM Holding AB, fokuserar kärnverksamheten till projektutveckling och inleder ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB, enligt ett pressmeddelande. 

"Förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet", framgår det.

Till följd av samarbetet avvecklar SSM den egna entreprenadverksamheten och cirka 15 medarbetare från SSM erbjuds möjlighet till anställning hos Mecon Bygg. Efter förändringen kvarstår cirka 40 medarbetare inom SSM.

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste entreprenad-bolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas. Det är också extra glädjande att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Lundgren, verkställande direktör för SSM.

– SSM har en attraktiv projektportfölj och vi ser fram emot möjligheten att i nära samarbete producera SSM:s bostäder på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt, med syfte att ge slutkunden bästa möjliga produkt till ett bra pris. Vi glädjs också åt att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, verkställande direktör för Mecon Bygg.

Överlåtelsen av verksamheten träder i kraft per 16 september 2019.

Platsannonser