M&A

SSAB säljer verksamhet i Ryssland

SSAB säljer den ryska verksamheten i Ruukki Constructions till Salavatneftemash.

Publicerad 2018-07-20

– Vår strategi är att åstadkomma lönsam tillväxt i vår produktaffär, det vill säga Residential Roofing och Building Components, och samtidigt öka marknadsandelen på våra huvudmarknader. För projektaffären, Building Systems, ska vi förbättra lönsamheten genom att utveckla projekt- och produktportföljen. Vi har undersökt möjligheterna att sälja den lokala verksamheten i Ryssland, en verksamhet som har minskat i omfattning och där utsikterna är förhållandevis osäkra. Med en passande köpare kan vi nu gå vidare och genomföra försäljningen, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction, i ett pressmeddelande.

Köpare är det ryska företaget Salavatneftemash.

Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland, som nu ska säljas, omsatte cirka 400 miljoner kronor under 2017. Det kan relateras till Ruukki Constructions totala omsättning som uppgick till cirka 5,8 miljarder kronor under samma period.

Den ryska delen av Ruukki Construction har verksamhet inom framförallt vägg- och stomkonstruktioner. Ruukki Constructions huvudsakliga kundsegment i Ryssland inkluderar logistik, jordbruk och industriella och kommersiella byggnader. Bolaget har cirka 630 anställda i Ryssland.

 

Platsannonser