M&A

SSAB köper franskt bolag

SSAB köper Abraservice Holding som omsatte 800 miljoner kronor under förra året, skriver det svenska stålföretaget i ett pressmeddelande utan att uppge köpeskillingen. Det köpta bolaget, som tillhandahåller slitdelar och kompletta lösningar inom seghärdat stål, är en del av den franska koncernen Jacquet Metal Service Group, 

Uppdaterad 2019-07-25
Publicerad 2019-07-25

– Abraservices nätverk passar väl in i SSAB Services strategi att leverera produkter och tjänster till maskintillverkare och eftermarknaden. Förvärvet bygger starkare relationer med våra kunder och slutanvändare, samtidigt som vi kan adressera nya marknadssegment, säger Gregoire Parenty, ansvarig för SSAB Services. 

Förvärvet kommer öka SSAB:s leveranser till den lönsamma servicekanalen, där efterfrågan är mer stabil över konjunkturcykeln jämfört med leveranser till stora maskintillverkare, skriver SSAB. 

Abraservice har cirka 200 anställda som arbetar vid tio bearbetningsanläggningar och tolv försäljningskontor i totalt elva länder i Europa. De största anläggningarna finns i Frankrike, Tyskland och Italien. 

Köpet är villkorat av godkännande från tillsynsmyndigheter och väntas slutföras under andra halvan av 2019.

Platsannonser