Annons

Annons

Sprayligan bygger lyxhotell i Brasilien

<pufftextlänk>Cafe Opera-ägaren Alessandro Catenacci har inlett ett samarbete med it-miljonärerna Per Bystedt, Patrik Axelsson och Magnus Lindahl. </pufftextlänk>Tillsammans bygger de villor och ett lyxhotell vid den brasilianska Atlantkusten. Även rockmusikern Tomas Ledin har ett finger med i spelet.

Tre av huvudinvesterarna har en bakgrund inom it. Per Bystedt och Patrik Axelsson grundade Spray medan Magnus Lindahl var en av männen bakom Icon Medialab. Nu, många år efter it-eran, ska det istället bli lyxhotell i Brasilien.

Hotellet ska bestå av ett 70-tal bungalows på 80 kvadratmeter var och med separata pooler. Utöver detta har gästerna tillgång till 260.000 kvadratmeter längs en två kilometer lång kustremsa. Hotellet ska drivas av Alessandro Catenacci som även är en av investerarna. Catenacci driver i dag Café Opera och Operakällaren i Stockholm.

Hotellet byggs i Itacaré som ligger i regionen Bahia rakt norr ut från Rio de Janeiro.

Annons

Annons

Eldsjälen i projektet är Patrik Axelsson. Han kom i kontakt med Brasilien genom resor och bestämde sig för att köpa mark åt sig själv. Då han märkte att fler kunde vara intresserade växte projektet.

Utöver hotellet planeras 25 till 30 villor vid stranden.

– Några av villorna kommer vi som investerat i projektet att ha för oss själva, resten ska säljas, säger Axelsson till Realtid.se.

Riktar ni er i första hand till svenskar?

– Nej, det är redan så många svenskar med i projektet, bland andra Tomas Ledin. Är det några fler som hör av sig så kommer vi inte säga nej, men vi vill försöka få lite mer internationell prägel på det. Jag kan tänka mig att vi säljer till engelsmän, italienare och spanjorer.

Än så länge har inte det första spadtaget tagits, men arkitekterna är i full gång med att planera bygget.

Patrik Axelsson vill inte ge ut några detaljer än, men lovar att återkomma när allt är spikat senare i vår. Hur mycket projektet kostar tänker han aldrig berätta.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons