Fonder

SPP är årets fondbolag 

Privata Affärer korar SPP Fonder till Årets Fondbolag 2019.

Uppdaterad 2020-01-30
Publicerad 2020-01-30

Årets Fondbolag 2019 är SPP, enligt tidningen Privata Affärer. Den kärnfulla motiveringen lyder: ”Man vet vad man får hos SPP Fonder. Klimatsmarta och hållbara fonder till ett bra pris".

– Vi är oerhört glada för utmärkelsen och den fina motiveringen. Att vårt hållbarhetsarbete lyfts fram så tydligt visar att våra hållbara fonder når nya målgrupper hela tiden. Vi står i ett vägskäl där fler måste välja riktning och visa med sina investeringar vilken framtid de vill se, säger Åsa Wallenberg , vd för SPP Fonder, i en kommentar.

– Det här är första gången ett indexnära bolag vinner. SPP ligger i tiden med hållbara och billiga fonder. Dessutom hela deras utbud fossilfritt, säger Per Hammarlund, chefredaktör Privata Affärer. 

Årets Sverigefond blev Spiltan Aktiefond Stabil med följande nominering: ”År efter år har fonden levererat hög avkastning till låg risk".

– Vi vill förstå vad bolaget gör och undviker osäkerhet. Vi är inte intresserade av det som är cykliskt eller räntekänsligt. I stället investerar vi i bolag med strukturell tillväxt och produkter och tjänster som alla behöver, säger Erik Brändström, förvaltare Spiltan Aktiefond Stabil i en kommentar.

Fondförvaltaren Spiltan kammade även hem priset inom kategorin "läsarnas favorit". Spiltan Aktiefond Investmentbolag vann priset för femte året i rad.

Platsannonser