Morgonsvepet

Spotifys storägare riskerar skattesmäll

Morgonsvepet fredag: Spotifys storägare riskerar skattesmäll, Serneke rekryterar Sverigechef i ny organisation och experter tror att kronan stärks 2020. 

Uppdaterad 2020-01-10
Publicerad 2020-01-10

Spotifys storägare riskerar skattesmäll
I somras krävdes Spotifys storägare Felix Hagnö på 29 miljoner kronor i obetald skatt av Skatteverket. Nu kräver Skatteverket honom på ytterligare 11 miljoner kronor i skattetillägg på grund av att han lämnat oriktiga uppgifter. Felix Hagnö har överklagat det ursprungliga beslutet. Det skriver Di Digital och hänvisar till Nyhetsbyrån Siren.

Serneke rekryterar Sverigechef i ny organisation
Anders Arfvén blir vd i Serneke Sverige, det bolag där Serneke samlar sin kärnverksamhet i den nya organisationsstruktur som tagits fram under hösten. Han kommer senast från Veidekke och rollen som affärsområdeschef Bygg. Den nya koncernledningen i Serneke Group omfattar från och med 2020 följande personer: Ola Serneke, VD och koncernchef; Michael Berglin, vice VD; Anders Arfvén, vd Serneke Sverige; Anders Düring, CFO; Jonas Fjellman, HR-direktör; Robin Gerum, affärsutvecklingschef samt Daniel Modéus, chefsjurist. Det framgår av ett pressmeddelande.

Experter tror att kronan stärks 2020
I SEB:s rapport Öga I rapporten spår SEB:s valutastrateg och makrochef Carl Hammer att kronan successivt bör stärkas mot dollarn under året. Banken spår också att euron/kronan ska kunna falla ner till 10,10 ”men troligen inte så mycket mer”, skriver Hammer. Det kan jämföras med de 10,53 som euron står i på fredagsmorgonen. Det skriver Omni. 

Världens aktier når rekordnivåer
Minskade spänningar mellan USA och Iran har en positiv effekt på indexen på Wall Street såväl som i Asien. Det noteras även att MSCI:s bredaste index – som mäter aktier i 49 länder – nådde sina högsta nivå någonsin under fredagsmorgonen. Det skriver Omni. 

Kinas vice premiärminister ska underteckna handelsavtal
Vice premiärminister Liu He kommer att leda delegationen till Washington när fas ett i handelsavtalet mellan USA och Kina ska undertecknas i nästa vecka. Det bekräftar landets handelsdepartement, skriver Omni och hänvisar till Reuters.

Skanska säljer hyresbostadsprojekt för cirka 530 miljoner kronor
Skanska har sålt hyresbostadsprojektet Tändstickan i Kallebäck, Göteborg, för cirka 530 miljoner kronor. Köpare är det privatägda fastighetsbolaget KAB Fastigheter. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Bostadsutveckling Sverige i det fjärde kvartalet 2019. Tillträde är beräknat till det andra kvartalet 2022.

 

Platsannonser