IT

Spotify köper blockchain-bolag

Musiktjänsten förvärvar amerikanska blockchain-företaget Mediachain Labs som hittills tagit in 1,5 miljoner dollar från en rad investerare.

Uppdaterad 2017-04-27
Publicerad 2017-04-27

Det framgår av ett pressmeddelande. Köpesumman är dock inte offentliggjord. Mediachain Labs är baserat i Brooklyn och dess team ska arbeta på Spotifys nyöppnade New York-kontor.

Spotify ska använda blockchain-tekniken för att automatisera royalties-betalningar genom att koppla ihop skivbolag och artister med musikrättigheter i olika länder. Bolaget uppger att det i dagsläget inte har en tillräckligt effektiv databas som täcker alla sådana rättigheter. Spotify har därför i vissa fall misslyckats med att betala ut royalties till upphovsrättsinnehavare, enligt New York Times.

Mediachain har hittills tagit in 1,5 miljoner dollar från investerare såsom Andreessen Horowitz och Union Square Ventures, rapporterar amerikanska techsajten Crunchbase.

Blockhain

Blockchain är tekniken bakom virtuella valutan Bitcoin. Många ser stor potential i teknologin som kan användas för transaktioner utan mellanhänder och lagring av digital data som blir spårbar i alla led.

Blockchain spås bland annat bli användbart inom valutahandel, emissioner av värdepapper, rapportering, regelefterlevnad, back office, trade finance och cash mangament.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in