Finans

Spotify jagar börskompetens

Efter långlivade noteringsrykten jagar Spotify två börsexperter. Båda tjänsterna kan hamna i Stockholm.

Uppdaterad 2016-03-08
Publicerad 2016-03-07

Musikbolaget Spotify efterlyser i flera jobbannonser börsspecifika kunskaper och erfarenheter, det rapporterar Dagens Industri som kopplar rekryteringarna till de seglivade ryktena om en förestående börsnotering av Spotify i New York.

Enligt spekulationerna kan en notering vara att vänta redan i år – och Stockholmsbörsen är än så länge inte utesluten som en potentiell marknad för aktierna.

Till tjänsterna Spotify nu har annonserat om är hör chefsrollen för ett internt kontrollteam i Stockholm – en Internal Controls Manager. För att få jobbet krävs att man har färska kunskaper om Sarbanes-Oxley (SOX), ett regelverk för kontroll och redovisning för amerikanska börsbolag.

För den andra tjänsten efterfrågas en revisionsexpert som direktör för redovisningsavdelningen (Director Accounting Operators). Enligt kravspecifikationen behövs minst 10 års erfarenhet av att basa över redovisningen för internationella börsnoterade bolag för att man ska komma ifråga för tjänsten. Jobbet kan antingen förläggas till huvudkontoret i Stockholm eller bolagets New York-kontor.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in