Finans Nyhet

Spökar det på Norregård och Gässlingen?

Publicerad

Det spökar på Falsterbo-hotellet Norregård. I alla fall om man får tro Ingrid Dahlgren.

Realtid.se

Hon har jobbat på hotellet i sex år. Hon har visserligen inte sett några spöken under den tiden, men det har hänt andra saker som gör henne övertygad om att det finns någon där, enligt Sydsvenskan.

Enligt henne vittnar både personal och hyresgäster om en mystisk närvaro på gården:

– Några nycklar behöver hon inte ju i alla fall. Hon går ju inte på det sättet som vi gör, säger Ingrid Dahlgren till Sydsvenskan.

Annons

Hon uppger att hon aldrig trott på spöken innan – att det är rent trams, men att hon idag har ändrat uppfattning:

– Jag vill fortfarande inte riktigt tro på det. Jag kan liksom inte få in det, säger Ingrid Dahlgren.

Norregård byggdes om till konferens- och hotellanläggning i början av 2000-talet.

Annons

Enligt Ingrid Dahlgren tyder det mesta på att ”spöket” trivs bättre i de nya delarna av anläggningen än i den gamla bondgårdsdelen från 1700-talet:

– – Hon brukar hålla till på ovanvåningen, särskilt i rum 226. En gång när jag och en kollega var där uppe och städade så stod alla dörrarna öppna. Sedan stängdes de en efter en. Jag frågade min kollega om hon kunde låta bli att stänga dörrarna hela tiden. Men hon sa att det inte var hon, säger Ingrid Dahlgren.

Enligt henne fanns ingen logisk förklaring även om hon hade välkomnat en sådan:

Annons

– Nej, det fanns inget drag. Fönstren var inte öppna och branddörren var stängd, så där kom det ju ingen luft igenom, säger hon.

Hon menar också att de gäster som påstår att de har sett spöket alla har gjort samma beskrivning – en yngre kvinna med blont utsläppt hår klädd i en lång klänning med förkläde. Men ingen vet vem hon skulle kunna vara eller om hon har bott på bondgården tidigare.

Även kocken Henrik Rosvall hade hört talas om spökryktena, men trodde inte på det överhuvudtaget. Men sedan en dag då han skulle gå ned i källaren drog en kall vind förbi honom i trappan:

– Jag blev livrädd. Jag kände också en väldigt speciell doft, ganska blommig och skarp. Den fanns bara precis ovanför ett enda trappsteg. Dofter beter sig liksom inte på det viset, säger Henric Rosvall.

Han är dock inte rädd för det som man upplever som en främmande gäst:

– Hon verkar snäll och trevlig, säger Henric Rosvall

Hos hotell Gässlingen i Skanör går det också rykten om spöken, men där är personalen mer skeptisk:

– Det har aldrig varit någon gäst som har sagt det till mig personligen, men det går rykten om att personer som bor i hörnrummet intill kyrkomuren har hört barn som skriker på nätterna. Ryktena säger att det var några barn som trillade ner och förolyckades när de lekte på kyrkomuren och att det är de som spökar, säger Hans von Reis, som arbetar på Gässlingen, till Sydsvenskan.

Annons