Annons

Annons

Spiltan_investment_managers.jpg

Björn Persson och Göran Pallmar, nya investment managers på Spiltan.

Spiltan växlar upp inför nya investeringar

Investmentbolaget Spiltan rekryterar två investment managers, Göran Pallmar och Björn Persson, med uppdraget att hitta nya bolag att förvärva.

Spiltan meddelar att investmentbolaget rekryterat två investment managers då bolaget söker nya investeringar efter framgångarna med börsnoterade dataspelsföretaget Paradox Interactive. Göran Pallmar kommer närmast från rollen som vd på Provider medan Björn Persson är tidigare vd på Almi Invest Östra Mellansverige.

– Genom de här rekryteringarna går Investment AB Spiltan in i en ny spännande fas. Nu har vi de personella och finansiella muskler vi behöver för att intensifiera jakten på nya bolag till portföljen, främst minoritetsposter i onoterade entreprenörsledda bolag. Med Görans profil inom tech och Björns starka nätverk i en intressant tillväxtregion så stärker vi Spiltans möjligheter att både hitta och stödja spännande entreprenörer, säger Per H Börjesson, vd och största ägare i Investment AB Spiltan.

Göran Pallmar redan gjort sin första investering för Spiltan i restaurang- och upplevelseföretaget Boulebar.

Annons

Annons

– Jag hoppas att mina erfarenheter från alla delar av ett onoterat bolags tillväxtresa gör mig till ett värdefullt bollplank för hungriga entreprenörer. Min bakgrund är främst inom tech men som investeringen i Boulebar visar är jag nyfiken även på andra typer av företag. Det som lockar är att verkligen förstå och skapa det som får företag att växa. Det som lockade mig till Spiltan var långsiktigheten och vår samsyn kring entreprenörens avgörande betydelse - det är alltid människorna i företagen som avgör om en verksamhet ska lyfta, säger Göran Pallmar.

Björn Persson fokus ligger på skalbarhet och internationalisering.

– Att stötta och utveckla bolagens affärer är oerhört berikande. Genom att Spiltan är långsiktiga ägare får jag möjlighet att vara med hela vägen i företagens tillväxtresa. Särskilt roligt vore det om vi på Spiltan hittar fler fina företag i Östergötland med omnejd – en region med innovationskraft, stark entreprenörsanda och en mycket spännande framtid, säger Björn Persson.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons