Fastigheter

Spiltan satsar på samhällsfastigheter – startar nytt bolag

Investmentbolaget Spiltan startar ett nytt fastighetsbolag med fokus på samhällsfastigheter.

Publicerad 2019-12-03

Spiltan är en av tre parter som startar det nya bolaget P&E Samhällsfastigheter. De övriga två är enligt ett pressmeddelande en svensk pensionsstiftelse och Spiltans portföljbolag P&E Persson. Det senare bolaget har ägare, utvecklat och förvaltat många stora fastighetsprojekt sedan 1991.

Nu bildar parterna ett nytt bolag för samhällsfastigheter. Först ut är en skola för Mörbylånga kommun på Öland samt ett djursjukhus i Jönköping. Tanken är att fortsätta investera i liknande projekt runtom i Sverige.

– Investeringar i den här typen av fastigheter rimmar väl med våra värderingar, då vi är en långsiktig investerare som satsar på Sverige. Som investering är samhällsfastigheter också attraktiva eftersom de har långa hyreskontrakt och ger en hög avkastning på den egna insatsen i lågränteklimatet, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan i en presskommentar.

P&E Persson äger fastigheter samt utvecklingsprojekt till ett värde av cirka 1,5 miljarder kronor. Investmentbolaget Spiltan AB:s portfölj är värderas till cirka 5 miljarder kronor. Bland innehaven finns Paradox Interactive, Besedo och Spiltan Fonder. Aktien har runt 3 900 aktieägare och är noterad på Pepins.

Platsannonser