Fastigheter

Spiltan satsar på 185 miljoner på fastighetsbolag

Investmentbolaget Spilan köper in sig med 185 miljoner kronor i fastighetskoncernen P&E Persson.

Publicerad 2019-03-04

Kalmarbaserade P&E Persson fastigheter omfattar cirka en miljoner kvadratmeter fastigheter. Marknadsvärdet ligger på 1,5 miljarder kronor och involverar fastigheter, dotterbolag och utvecklingsprojekt. Spiltan tar plats i ägarlistorna genom en nyemission, planen är att öka andelen fastigheter där bolaget redan är majoritetsägare.

– Det ska bli otroligt spännande att, tillsammans med familjen Persson och de kompetenta medarbetarna, fortsätta utveckla en framgångsrik fastighetskoncern genom att öka antalet investeringar och sprida möjligheten att investera i fastigheter med långsiktiga hyreskontrakt till en bredare målgrupp, säger Spiltans vd Per H Börjesson i ett pressmeddelande.

– Vi valde Spiltan som partner för att de inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan utveckla P&E Persson på lång sikt. Med kapitalet från Spiltan kan vi både ta större positioner i existerande typ av stora projekt där vi tar mindre ägarandelar och öka andelen fastigheter där vi är majoritetsägare, säger Per-Olof Persson vd för P&E Persson.

Med de nya ägarna finns större möjligheter att agera när konkurrenter får problem.

– Under de närmaste åren gör vi också bedömningen att det kommer att finnas stora möjligheter för en aktör med större kapitalresurser att förvärva byggrätter och fastighetsutvecklingsprojekt som fått problem med finansieringen, säger Per-Olof Persson.

Platsannonser