Annons

Annons

Spiltan blir storägare i XMReality

Investmentbolaget Spiltan blir ny storägare i börsnoterade AR-bolaget XMReality.

Investmentbolaget Spiltan gör ytterligare en techinvestering. Denna gång i Augmented Reality-företaget XMReality.

Förvärvet sker i samband med att bolaget genomför en nyemission där Spiltan bland annat förvärvar aktier av Almi Invest. 

XMReality grundades 2007 och har utvecklat ett system baserat på augmented reality-teknologi där tekniker kan vägledas av experter på distans med hjälp av en mobilkamera eller smarta glasögon. 

Annons

Annons

- Spiltan har följt XMreality under en längre tid och ser stor potential inte minst i bolagets förmåga att attrahera stora globala industribolag som kunder. En investering i linje med vår ambition att hitta nya spännande onoterade eller lite mindre noterade bolag att investera i. XMReality är att av många mindre noterade bolag som söker en långsiktig partner och vi är glada över att kunna vara med och bygga företaget vidare, säger Investment AB Spiltans vd Per H Börjesson.

Spiltan skriver i pressmeddelandet att XMReality har knutit till sig nya kunder såsom John Bean Technologies under 2018 och fördjupat samarbeten med bland andra Electrolux, den italienska förpackningskoncernen Coesia och Haas Group.

- XMReality har tagit en spännande position på marknaden med sin AR-baserade lösning för Remote Guidance. Bolaget har sedan börsnoteringen stärkt teamet ytterligare och bygger stadigt vidare på en redan stark kundbas. Användandet av AR inom industrin utvecklas positivt och vi ser en stor potential i andra tillämpningar hos befintliga och nya kunder. Vi ser fram emot att vara en långsiktig ägare och på nära håll följa bolagets framtida utveckling, säger Björn Persson, Investment Manager på Spiltan.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons