Finans Nyhet

Speed-merger

Publicerad

Kärlek vid första ögonkastet hoppas arrangörerna bakom ”speed merger” på. På fredag möts företagarna och investerarna öga mot öga i Holland.

Med det världsomspännande fenomenet speed-dating som förebild kommer nu speed-merger. Den 15 oktober hålls The Mergers and Acqusitions Mid-Market Forum i Amsterdam. Över 800 företag kommer då att samlas för att genomgå 20-minutersträffar med 37 investerare från Holland, Storbritannien och Tyskland. När 20 minuter passerat ringer en klocka och deltagarna får flytta vidare till nästa bord.

Tanken är att känna av om det finns någon kemi parterna emellan. Om så är fallet träffas de igen för att se om en affär kan genomföras.

Forumet ordnas av det brittiska företaget Cavendish Corporate Finance.

Annons

– Undersökningar visar att det bara tar tre minuter att bli kär, det kan nog fungera likadant för föret, säger Howard Leigh, vd för Cavendish till the Economist.

Innan träffarna inleds får deltagarna fylla i ett ”dance card”, men istället för att fylla i längd, yrke och hårfärg får de berätta var de har sin geografiska hemvist och vilken bransch de tillhör. Sen är det bara att dejta på.

– Vanligtvis är det kaffepauserna som folk uppskattar på konferenser. Detta är som en enda lång kaffepaus, säger Howard Leigh.

Annons

Tips från Cavendish:

• Se till att få korrekta kontaktuppgifter av varandra; namn, företag och telefonnummer.

• Kom från början överens om vem som kontaktar vem för att slippa missförstånd.

• Kemi är avgörande. Följ därför dina instinkter.

Annons