Annons

Annons

johanna_cerwall_534.jpg

Skandiabankens vd Johanna Cerwall.

Sparandet i Skandiabanken passerar 70 miljarder

Skandiabankens rörelseresultat landade på 70 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Den samlade sparandevolymen i banken steg samtidigt till 70 miljarder kronor.

Intäkterna för tredje kvartalet 2017 uppgick till 248 miljoner kronor. Det kan jämföras med 230 miljoner kronor för samma period 2016, visar delårsrapporten för det tredje kvartalet 2017.

Rörelseresultatet för tredje kvartalet 2017 uppgick till 70 miljoner kronor, jämfört med 65 miljoner kronor för samma period i fjol.

Kreditförlusterna för tredje kvartalet 2017 uppgick till -2 miljoner kronor. Utlåningen till allmänheten ökade under årets tre första kvartal med 1 479 miljoner kronor till 58 212 miljoner kronor. 

Annons

Annons

Den samlade sparandevolymen i form av aktier, fonder och inlåning har ökat med 2,9 miljarder kronor sedan årsskiftet och uppgår nu till 70,1 miljarder kronor.

“Sammanfattningsvis är jag nöjd med kvartalet och det finns all anledning att se positivt på resten av 2017. Jag ser en rad faktorer i vår omvärld som skapar nya spännande möjligheter. Den digitala omvandlingen som vår bransch står inför öppnar för helt nya tjänster och erbjudanden. Med vår historia som en innovativ aktör kan vi ligga i framkant och möta kundernas behov av tillgänglighet och flexibla tjänster”, skriver Skandiabankens vd Johanna Cerwall i en kommentar till rapporten och fortsätter:

“Vi ser också ökade möjligheter att växa ytterligare inom vår bolåneaffär genom att fortsätta erbjuda en transparent och attraktiv prismodell. Banken har just nu en av marknadens lägsta snitträntor samtidigt som våra kunder är nöjda med oss som bank. Den senaste SKI-mätningen är ett tydligt kvitto på det. I vårt arbete ska vi fortsätta att dra fördel av att vara en mindre aktör med ett tydligt erbjudande och nöjda kunder.”

Kostnaderna för det tredje kvartalet har utvecklats enligt plan, framgår av delårsrapporten, och uppgick till 176 miljoner kronor, ackumulerat under året uppgick de till 544 miljoner kronor.

Kärnprimärkapitalrelationen uppgick till 15,2 procent den vid utgången av det tredje kvartalet, jämfört med 15,0 procent vid årsskiftet.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons