Spansk turist missade årets budkrig

Sålde bilder på Maddes nya romans till Aftonbladet - Expressen ville bjuda över.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2011-01-14

En spansk turist lyckades filma prinsessan Madeleines med en manlig ”vän” i New York. Däremot hade turisten inte lika bra koll på svenska medier och missade världens chans kring ett fett arvode.

Anmäl dig till Realtid.ses nyhetsbrev Teknik, Media och Telekom som skickas ut varje tisdag

Prinsessan Madeleine besökte en restaurang vid Central Park i New York tillsammans med en manlig ”vän”. Intet ont anande blev hon alltså filmad av en spansk turist. Men även om den spanska turisten verkar ha bra koll på svenska kungligheter hade turisten betydligt mindre koll på svenska medier, enligt Aftonbladet.

Han började nämligen med att försöka sälja sitt ”scoop” till Affärsvärlden. De blev lite tagna på sängen, men man försökte ändå ta reda på vem som var prinsessan Madeleines nya romans.

Turisten svarade med att man inte visste detta och då valde Affärsvärlden att backa. Dagens Media fick sedan nys om att Affärsvärlden tackat nej till bilderna och då hade Aftonbladet redan hunnit lägga beslag på dem mot ett normalt bildarvode.

När Expressen fått nys om det hela försökte man bjuda över Aftonbladet, men då var affären redan slutförd. Efter detta gick Expressen ut med att man hade bilderna och avsåg att publicera dem under dagen, enligt Aftonbladet.

Platsannonser

Logga in