Finans Nyhet

Sound Bioventures reser miljardfond inriktad på sällsynta sjukdomar

Taggar i artikeln

biotech
Sound BioventuresSound Bioventures
På bilden Casper Breum och Johan Kördel, som tillsammans med Bibhash Mukhopadhyay kommer att driva Sound Bioventures fond med fokus bolag som forskar inom särlekemedel och sällsynta sjukdomar..
Publicerad

Sound Bioventures nya fond kommer att investera i bolag verksamma inom särläkemedel och sällsynta sjukdomar i Europa och USA.

Det skandinaviska riskkapitalbolaget Sound Bioventures har rest 110 miljoner euro, cirka 1,1 miljarder kronor, till en ny fond med fokus på bolag som forskar inom särläkemedelsindikationer och sällsynta sjukdomar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ankarinvesterarna inkluderar Novo Holdings, Saminvest, Vækstfonden, Europeiska investeringsfonden (EIF) och Ramsbury Invest, tillsammans med  Sound Bioventures grundare.

Teamet som ska driva fonden består av Casper Breum, Johan Kördel och Bibhash Mukhopadhyay. Casper Breum har en bakgrund från Novo Nordisk, Lundbeck och Lundbeckfonden Ventures, Johan Kördel från Pharmacia, Biovitrum och Lundbeckfonden Ventures och Bibhash Mukhopadhyay  från J&J, Astra-Zeneca och NEA.

Annons

Annons