Finans Nyhet

Sony Ericssons framtidsmodell

Publicerad

40 modeller valdes ut i Sony Ericssons nya designtävling i Kina, som är öppen för allmänheten. På måndag utses vinnaren på en mässa i Peking. Den kan bli nästa storsäljare. – Jag tycker flera bidrag är spännande, säger Peter Bodor på Sony Ericsson.

Under den senaste månaden har 4.000 skisser på framtida mobiltelefoner, så kallade koncepttelefoner, strömmat in till tävlingen som är öppen för allmänheten i Kina.

40 bidrag valdes ut och på måndag utses vinnarna, i samband med öppnandet av en it- och telekommässa i Peking.

– Det stora intresset för indrustridesign i Kina och även för Sony Ericsson gjorde att vi tog initiativet till Sony Ericsson Concept Phone Design Competetion, säger Peter Bodor, pr-ansvarig på Sony Ericsson.

Annons

– Jag tycker att bidragen håller hög nivå, i går ringde det en journalist och undrade om det var bilder på våra kommande modeller. De flesta av de nominerade bidragen kommer från designstudenter och personer som är yrkesverksamma inom design.

Förvissar ni er om rätten till modellerna?

– Vi har rätt att använda materialet i vår marknadsföring, och det finns något finstilt också. Blir det aktuellt med att gå vidare med någon skiss kommer upphovsmannen att få skälig ersättning, säger Peter Bodor.

Annons

Förutom nya modeller så har tävlingen två klasser till, dels tillbehör och dels förbättringar.

Annons