Juridik

“Som bolagsjurist försöker jag ta rätt risker vid rätt tillfälle”

I hård konkurrens utsågs Oskar Arndt, chefsjurist på Izettle, till Årets Bolagsjurist 2019.

Publicerad 2019-04-05

Oskar Arndt anses ha spelat en stor roll i uppbyggnaden av Izettle såväl som i arbetet med att förbereda bolaget för en börsintroduktion, vilket istället slutade med att Paypal köpte bolaget.

Oskar Arndt tillträdde som bolagsjurist när Izettle fortfarande var en start-up med cirka 60 anställda. Efter att ha tagit in externt kapital i flera omgångar har bolaget nu expanderat geografiskt till tolv marknader. Bolaget har idag 700 anställda och före sommaren är planen att gå från fem till sju bolagsjurister.

– Som bolagsjurist försöker jag hitta balans i allting, att ta rätt risker vid rätt tillfälle. I en stor organisation har man också flera interna regelverk att ta hänsyn till. Att våga ta risker är lika viktigt som att hantera risker, säger Oskar Arndt till Affärsvärlden.

Juryns motivering:
”Årets bolagsjurist är en kombination av en utpräglad strateg och förhandlare. En nyckelperson som med proaktivitet, handlingskraft, ödmjukhet och djupa kunskaper om det operativa arbetet antagit en roll som sträckt sig långt utanför det strikt legala. I en verksamhet som gått från att vara ett mindre bolag till att bli en branschledande aktör har Årets Bolagsjurist inte bara varit med och byggt bolaget från grunden, utan också skapat förutsättningar för en kraftfull framtida utveckling.

Genom att kombinera det juridiska, strategiska och affärsmässiga är han en verklig möjliggörare. Årets Bolagsjurist har genom en hög grad av innovation bidragit starkt till sitt bolags kommersiella utveckling och spelat en avgörande roll i genomförandet av en unik och transformerande transaktion för verksamheten. På knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär. Årets Bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete, som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå.”

Övriga finalister var Sofia Berg, chefsjurist på Bergvik Skog samt Natasha Lindstedt, Head of Corporate Legal & Integrity and Legal Nordic på Vattenfall.

Årets Bolagsjurist 2019 utsågs i samband med Sveriges Bolagsjuristers vårmöte den 3 april. Två ytterligare priser för Årets Deal och Årets Rising Star delades ut. Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, utsågs till Årets Rising Star och Magnus Lilliehöök, mottog priset för Årets Deal. Bakom priset står Sveriges Bolagsjurister, Vinge samt Affärsvärlden.

 

Platsannonser

Logga in