Solsidan snabbast

Christer Gardells båt först över mållinjen i ÅF Offshore Race.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-07-03

Båten Solsidan som sponsras av riskkapitalisten Christer Gardells Solsidan Bryggeri är först över mållinjen i seglartävlingen ÅF Offshore Race, enligt ett pressmeddelande.

Båten som är en Farr 30 och skeppas av jordenruntseglaren Magnus Woxén var snabbast att ta sig runt Gotland.

– Vi har haft en underbar segling hela dagen i hårda undanvindar från Hoburgen. Teamet har jobbat otroligt fokuserat och vi har haft toppfart på runt 18 knop, uppger Magnus Woxén i pressmeddelandet.

Solsidan Bryggeri med bland andra finansmannen Christer Gardell och S redaktionschef Staffan Erfors som delägare brygger ölet Solsidan Premium Dry.

Hur känns det?

Det känns såklart otroligt roligt! Solsidan Bryggeri är nystartat och det här är det enda sponsringsprojektet vi deltar i och det är kul att vi träffar mitt i prick, säger Staffan Erfors till Realtid.se.

Varför väljer ni att ställa upp i just ÅF Offshore Race?

– Vi som är inblandade i företag är intresserade av sport. Jag har själv seglat i alla år så segling är en sport som ligger oss nära. Tävlingen ligger också i linjer med varumärket Solsidan, det är en premiumprodukt i form av en exklusiv öl och segling är en exklusiv sport.

Hur kommer du att fira?

Vi kommer fira med solsidan-öl. Jag ska fira som jag brukar, först en timmes tennis och sen ska jag ta en iskall Solsidan.

Även Christer Gardell är nöjd över insatsen:

– Vi är både glada och stolta över Magnus och hans besättning, det är fantastiskt roligt att "Solsidan" kom först över mållinjen, säger Christer Gardell, grundare och delägare i Solsidans Bryggeri i pressmeddelandet.

Platsannonser

Logga in