Annons

Annons

Softbank tar över Wework

Weworks grundare och tidigare vd lämnar alla uppdrag i kontorshotellbolaget för att säkerställa bolagets överlevnad genom att Softbank tar över kontrollen.

Adam Neumann kommer att erhålla 185 miljoner dollar i ett så kallat konsultarvode och dessutom sälja han sina aktier för omkring 1 miljard dollar. Det rapporterar Dow Jones.

Wework har enligt uppgifter övervägt att ta hjälp av JP Morgan för att tillse att bolaget får en livlina efter att börsnoteringsprocessen kollapsade i sviterna av den värderingskrasch som blev resultatet när utomstående gavs tillträde att studera bolaget och dess räkenskaper närmare.

Vid Softbanks senaste investering i januari landade värderingen på 47 miljarder dollar. Strax senare, i de tidiga förberedelserna för noteringen, uppgav flera storbanker ett estimerat bolagsvärde på upp till omkring 100 miljarder dollar.

Annons

Annons

Den nu aktuella affären med Softbank, som redan investerat över 10 miljarder dollar i Wework, ger en värdering av kontorsdelningsbolaget på 7,5-8 miljarder dollar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons