Finans

Softbank tar över Wework

Weworks grundare och tidigare vd lämnar alla uppdrag i kontorshotellbolaget för att säkerställa bolagets överlevnad genom att Softbank tar över kontrollen.

Realtid.se
Publicerad 2019-10-23

Adam Neumann kommer att erhålla 185 miljoner dollar i ett så kallat konsultarvode och dessutom sälja han sina aktier för omkring 1 miljard dollar. Det rapporterar Dow Jones.

Wework har enligt uppgifter övervägt att ta hjälp av JP Morgan för att tillse att bolaget får en livlina efter att börsnoteringsprocessen kollapsade i sviterna av den värderingskrasch som blev resultatet när utomstående gavs tillträde att studera bolaget och dess räkenskaper närmare.

Vid Softbanks senaste investering i januari landade värderingen på 47 miljarder dollar. Strax senare, i de tidiga förberedelserna för noteringen, uppgav flera storbanker ett estimerat bolagsvärde på upp till omkring 100 miljarder dollar.

Den nu aktuella affären med Softbank, som redan investerat över 10 miljarder dollar i Wework, ger en värdering av kontorsdelningsbolaget på 7,5-8 miljarder dollar.

Platsannonser

Logga in