Finans Nyhet

Söderberg & Partners favoritfond

Publicerad

First State Investments placerar sig högst av alla fondbolag i Sverige.

Realtid.se

Det visar analysföretaget Söderberg & Partners årliga ranking.

Det blev en favorit i repris för First State Investments även i år. Fondbolaget vann analysföretaget Söderberg & Partners utmärkelse årets fondbolag även i år.

Inte helt oväntat var det en kombination av kvantitet och kvalitet som ledde fram till valet. I den kvantitiva analysen ingår bland annat en bedömning av hur First States fonder har utvecklats jämfört med andra aktörers fonder.

Annons

I bedömingen ingår också hur fondbolaget hanterar risker och kostnader. Den kvantitativa analysen bygger på aspekter som strategi samt beroendet av enskilda förvaltare.

– Vi är glada och stolta över det branscherkännande som First State har fått i Sverige, som är en viktig marknad för oss. Vi anser att originalitet är en viktig faktor för att kunna leverera bästa möjliga resultat till våra kunder, säger Eva von Sydow, europeisk försäljningschef på First State Investments i en kommentar.

First State Investments har redan fått 22 utmärkelser i år i Europa. Dessa kommer från länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Österrike

Annons

First State Investments ingår i Commonwealth Bank of Australias kapitalförvaltningsdivision. Företaget har fonder för 214,1 miljarder kronor i Europa via sina kontor i London och Edinburgh.

Svenska kunder kan handla med First States fonder via bland annat Swedbank, Avanza, Max Matthiessen och Mina Fonder.

Annons