Politik & samhälleNyhet

Socialdemokraterna: Nej till Nato gäller inte längre

Magdalena Andersson (S) och flottiljchef F17 Tommy Petersson (t v) då värnpliktiga klargör ett JAS 39 C Gripen vid statsministerns besök på F17 i Kallinge i lördags. Foto: TTMagdalena Andersson (S) och flottiljchef F17 Tommy Petersson (t v) då värnpliktiga klargör ett JAS 39 C Gripen vid statsministerns besök på F17 i Kallinge i lördags. Foto: TT
Magdalena Andersson (S) och flottiljchef F17 Tommy Petersson (t v) då värnpliktiga klargör ett JAS 39 C Gripen vid statsministerns besök på F17 i Kallinge. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Socialdemokraternas kongressbeslut om nej till Nato gäller inte längre. Nu ska medlemsmöten hållas över hela landet om säkerhetspolitiken. 

Finwire

När Ryssland invaderade Ukraina förändrades Sveriges säkerhetspolitiska läge i grunden. Det får också konsekvenser för Sveriges och för Socialdemokraternas säkerhetspolitiska vägval. 
Socialdemokraterna kommer därför att genomföra en säkerhetspolitisk dialog som alla intresserade medlemmar och förtroendevalda bjuds in till. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Självklart är ledstjärnan för våra diskussioner vad som är bäst för Sveriges säkerhet. Och det är en bredare diskussion än frågan om ja eller nej till Nato-medlemskap, säger Tobias Baudin, Socialdemokraternas partisekreterare.

”De analyser som ligger till grund för den socialdemokratiska kongressens säkerhetspolitiska ställningstaganden utgår från en verklighet som inte finns kvar efter Rysslands olagliga krig. Det finns ett tydligt före och efter den 24 februari 2022. Om det under processens gång uppstår ett behov av att göra ett förändrat säkerhetspolitiskt vägval är det upp till partistyrelsen som partiets högsta beslutande organ mellan kongressperioderna att ta ett sådant beslut”, skriver Socialdemokraterna.

Annons

 

Annons