Annons

Annons

Sobi köper Synagis för 13,6 miljarder

Sobi förvärvar läkemedelsrättigheter för 13,6 miljarder kronor av Astra Zeneca.

Läkemedelsföretaget Sobi, förvärvar USA-rättigheterna till läkemedlet Synagyis av Astra Zeneca. Läkemedlet är den enda godkända förebyggande behandlingen för allvarlig RSV-sjukdom hos spädbarn.  

Köpeskillingen uppgår till 13,6 miljarder kronor. Köpeskillingen består dels av 9,1 miljarder kronor i kontanter och dels av nyemitterade Sobi-aktier motsvarande 4,5 miljarder kronor.

–Jag gläder mig åt att kunna addera Synagis till vår produktportfölj eftersom det är den enda behandlingen som förebygger infektioner orsakade av RSV i denna utsatta patientgrupp med stora medicinska behov. Synagis kommer att bli en viktig strategisk katalysator för bolagets fortsatta utveckling och skapar en kraftfull plattform för tillväxt inom sällsynta sjukdomar. Vi ser tillskottet som en språngbräda för att driva en hållbar tillväxt i USA och det gör Sobi till en mer attraktiv partner. Det kommer också att stärka affärsområdet Specialty Care och diversifiera Immunology-verksamheten. De förväntade intäkterna från förvärvet kommer också att stärka vår finansiella förmåga att stödja framtida tillväxtinitiativ, kommenterar Sobis vd och koncernchef Guido Oelkersi ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons