Finans Nyhet

Små förändringar på Wall Street

Publicerad

Kurserna på börserna i New York slutade med små förändringar på torsdagen. Investerarna var avvaktande inför fredagens amerikanska sysselsättningsstatistik. Även aktierna inom energisektorn bidrog till att bromsa en uppgång sedan lagren av eldningsolja stigit oväntat mycket.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex gått ned med 0,05 procent till 10 585,1, medan Nasdaqs kompositindex hade gått upp med 0,25 procent till 2 143,6, den högsta noteringen sedan slutet av januari. Standard & Poor’s 500 index gick ner 0,09 procent och slutade på 1 190,3.

Priset på råolja av amerikansk kvalitet föll till de lägsta nivåerna på elva veckor på torsdagen och kröp under 44 dollar per fat. Det var fortfarande onsdagens statistik över de amerikanska oljelagren som fick priserna att sjunka.

Oljepriset föll fem procent under dagen. Råolja av amerikansk kvalitet sjönk med 2:24 dollar till 43:25 dollar per fat, den lägsta nivån sedan den 10 september. Priset på Brent-olja sjönk samtidigt med 2:16 dollar till 40:15 dollar per fat.

Annons

Det sammanlagda oljeprisraset under de senaste två dagarna är det fjärde största i den amerikanska Nymex-börsens historia och det största sedan Kuwaitkrigets dagar i januari 1991.

Allra bäst gick mikrochipstillverkaren Intels aktie. Uppgången var hela 8 procent efter en ny kvartalsprognos som förutspår stark efterfrågan på mikroprocessorer i hela världen.

Klädkedjan Gap föll med nära 4 procent sedan bolaget meddelat att dess försäljning i november i jämförbara butiker minskade med 4 procent, vilket var klart sämre än väntat.

Annons

Coffee shop-kedjan Starbucks höjde Nasdaq-börsen. Aktien gick upp 2 procent efter positiv försäljningsstatistik.

Efter en ny lägstanotering noterades dollarn till 1:3267 gentemot euron.

TT

Annons
Annons