Finans Nyhet

Släng dig i väggen, Melker Andersson!

Publicerad

På lyxkrogen Bombay Brasserie i London möter man lågkonjunkturen med att servera världens dyraste curry-rätt.

Snabbmatskedjorna gör det, liksom mästerkrögaren Melker Andersson; de sänker priserna för att locka till sig gäster i de dystra ekonomiska tiderna.

Men på lyxkrogen Bombay Brasserie i centrala London kryddar man nu menyn med rätten The Samundari Khazana, som enligt tidningen Sun är världens dyraste curryrätt.

Anrättningen består av rysk kaviar, sniglar, en hel hummer och ätbart guld. Det hela marineras i chili och tamarindpasta varefter man lägger hyvlad tryffel på toppen

Annons

– Det finns fortfarande folk med pengar och den här curryn är en verklig upplevelse, säger kocken Prahlad Hegde till tidningen Sun.

Vad kalaset går på?

En sisådär 25.000 kronor – per person, men då ingår också ett glas champagne i priset.

Annons

Annons