Bank

Skralt med aktietransaktioner från Nordea

Nordea har inte varit rådgivare i någon större svenska aktietransaktion under hela våren och bara varit med i tre sedan september 2019.

Uppdaterad 2020-06-04
Publicerad 2020-06-04

Markanden för aktietransaktioner som nyemissioner och private placements, så kallade ECM-transaktioner, har varit oväntat stark sedan börsen bottnade i mars, skriver Dagens Industri, DI. 20 sådana transaktioner har genomförts sedan dess, värda över 100 miljoner kronor. Exempel nyligen är Q-Linea som gjorde en riktad emission i tisdags och Sagax som gjorde detsamma i måndags.

Men Nordea har inte varit inblandad i någon större transaktion under våren, skriver DI. Och bara varit med i tre sedan september 2019. Den senaste transaktionen på över 100 miljoner kronor genomfördes den 7 februari. Det uppdraget kom från bankens huvudägare Sampo som skulle sälja sitt innehav i kredithanteringsbolaget Intrum.

Samtidigt har Nordea sedan september tappat två ECM-chefer. Dels den globala chefen Annika Sigfrid, som blir kvar över sommaren, och dels den svenska chefen Philip Barsk som har gått till DNB. På väg in enligt DI är Olof Svensson, idag chef för JP Morgans nordiska ECM-avdelning, samt Sead Kadric, idag på investmentbanken Pareto.

Platsannonser

Logga in