FinansNyhet

Skeppsbron tar fordringar till domstol

Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.
Publicerad

Skeppsbron Skatt tar sina fordingar mot Oscar Properties-koncernen till domstol.

Camilla Jonsson

Skeppsbron Skatt har agerat skatterådgivare åt Oscar Properties-koncernen sedan 2017, men utan att ha fått betalt. Det rapporterar Dagens Juridik.

Totalt har Skeppsbron Skatt fordringar på Oscar Properties holding på cirka 663 000 kronor. Fordringarna förföll för snart ett och ett halvt år sedan och har nu gått vidare från Kronofogden till Stockholms tingsrätt.

Sedan januari 2017 har Skeppsbron Skatt bistått Oscar Properties-koncernen med rådgivning i diverse skattefrågor, framför allt när det gäller inkomstskatt och moms. 

Annons

– Skeppsbron Skatt har tillhandahållit dessa tjänster mot löpande räkning. Gäldenären har inte betalat och det har framkommit att Oscar properties-koncernen har likviditetsproblem, varför bolaget sökt kontakt med bolaget i syfte att erhålla besked om när betalning kan erhållas för fakturerade belopp, framgår det av en skrivelse i domstolen. 

– Då gäldenären inte överhuvudtaget besvarat våra propåer om betalning har vi tvingats neka att tillhandahålla gäldenären tjänster, skriver Skeppsbron Skatt vidare.

 

Annons
Annons