Annons

Annons

Skatteverket hårdgranskar handel med kryptovalutor

Under 2019 kommer Skatteverket ha fokus på handeln med kryptovalutor. Även tidigare års handel ska granskas.


– Det är viktigt att Skatteverket upptäcker fel och motverkar fusk. Vår kontroll ska vara legitim och trovärdig och bidra till att vi uppfyller vårt uppdrag, sade Katrin Westling Palm, generaldirektör för Skatteverket, i samband med en pressträff om årets kontroller.

Skatteverket deltar i myndighetssamverkan mot osund konkurrens. I år utvidgas ett operativt samarbete med sju andra myndigheter mot svartarbete, arbetsmiljöfusk och exploatering av arbetskraft.

I folkbokföringskontrollen utreds omkring 200 ärenden om misstänkta falska identiteter. Den utökade kontrollen av pass och id-kort fortsätter. Antalet underrättelser till andra myndigheter om misstänkt id-fusk fördubblades i fjol och i år väntas de öka ytterligare.

Annons

Annons

En betydande del av handeln med kryptovalutor redovisas inte, det framgår av en stor mängd uppgifter som Skatteverket har hämtat in. Kontrollen utökas här och även tidigare års handel granskas.

I år fortsätter också granskningen av byggsektorn och andra branscher där risken för svartarbete är stor, såsom bilverkstäder, restauranger och skönhetsbranschen.

I övrigt kommer Skatteverket att fortsätta granska byggbranschen och aktörer som marknadsför sina produkter via influencers.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons