FinansNyhet

Skanska sänker utdelning

Publicerad

Skanska sänker utdelning, Sats på väg till börsen och halverat rörelseresultat för Duroc – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna fredag.

Realtid.se

Skanska sänker utdelning
Fastighet Skanska redovisar en ökad omsättning för det fjärde kvartalet år 2018 jämfört med föregående år. Samtidigt minskar rörelseresultat för samma period.
Rörelseresultatet uppgick till 2.383 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket kan jämföras med Infronts Datas snittestimat på 2.644 miljoner kronor. Samtidigt meddelar bolaget att utdelningen sänks från 8,25 till 6,00 kronor per aktie.

Sats på väg till börsen
Riskkapital Riskkapitalbolaget Altor planerar att börsnotera gymkedjan Sats, skriver Dagens Industri.
Enligt Hugo Maurstad på Altor kommer noteringen att ske under andra halvan av 2019.

Halverat rörelseresultat för Duroc
Börs Industrikoncernen Duroc redovisar en omsättningsökning till 716,8 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Rörelseresultatet närmast halverades dock till 21,2 Mkr.
Rörelseresultatet var ned 49 procent på årsbasis från 41,6 Mkr under det andra kvartalet 2017/2018. Nettoomsättningen ökade samtidigt med knappt 25 procent i årstakt.

Annons

Sänkt omsättning för Millicom
Börs Kinnevik-ägda teleoperatören Millicom rapporterade på torsdagskvällen efter New York-börsens stängning. Omsättning landade på 1,01 miljarder dollar i fjärde kvartalet, att jämföra med 1,53 miljarder dollar samma period året innan. Utdelningen föreslås behållas oförändrad på 2,64 dollar per aktie.
Teleoperatören meddelar samtidigt att tjänsteintäkterna i den latinamerikanska verksamheten väntas visa en organisk tillväxt i medelhöga ensiffriga procentuella tal på medellång sikt.

Bufab höjer utdelningen
Börs Verkstadsföretaget Bufab höjer utdelningen till 2,5 kronor efter att bolaget rapporterat ett rörelseresultat på 79 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, upp 14 procent på årsbasis.

Nedåt på Asienbörser
Börs De asiatiska börser som höll öppet på fredagen,noterade överlag nedgångar efter sjunkande kurser i Europa och USA på torsdagen i spåren av förnyad tillväxtoro.
USA-presidenten Donald Trump sade på torsdagen att han inte kommer att träffa Kinas president Xi Jinping innan den 1 mars, vilket väckt farhågor om nya handelskonflikter länderna emellan.
USA har lovat att höja tullarna på kinesiska varor för 200 miljarder dollar från 10 till 25 procent om länderna inte kommit överens om ett nytt handelsavtal innan slutet på februari.
I Tokyo sjönk Nikkei Index 225 med 2,0 procent och det bredare Topix-indexet var ned ungefär lika mycket. Konjunkturkänsliga bolag återfanns i botten tillsammans med teknikaktier.

Annons

 

Annons