FinansNyhet

Skanska säljer kontorsprojekt för miljarden

Mill Park-komplexet i Budapest. Foto: Skanska.
Publicerad

Skanska säljer ett kontorsprojket i Budapest, Ungern, till en fastighetsfond för 100 miljoner euro, motsvarande cirka 1 miljard kronor.

Realtid.se

Skanska meddelar under onsdagsmorgonen att man säljer ett kontorsprojekt i Budapest, Ungern till en fastighetsfond inom Erste Alapkezelő Zrt., ett dotterbolag till Erste Asset Management GmbH, för 100 miljoner euro, cirka 1 miljard kronor. 

Mill Park-komplexet är beläget i det nionde distriktet i Budapest, ett väletablerat kontorsområde nära flera av stadens stora kulturella och akademiska institutioner. Fastigheten består av två byggnader som tillsammans har en uthyrbar yta om cirka 36.000 kvadratmeter. Fastigheterna är uthyrda till 80 procent till ett antal olika hyresgäster. Mill Park har också en 5 500 kvadratmeter stor parkyta med träningsmöjligheter, arbetsplatser, en amfiteater samt restaurang och café. 

Mill Park kommer att vara helt färdigställt i tredje kvartalet 2018 och förväntas få miljöcertifieringen LEED Guld (Leadership in Energy & Environmental Design), enligt pressmeddelandet.

Annons

Tillträdet till de båda byggnaderna är beräknat till det tredje och fjärde kvartalet 2018.

Skanska omsatte 37 miljarder kronor under 2017 och hade cirka 16 000 anställda i sina europeiska verksamheter.

Annons