Vid Flemingsbergs pendeltågsstation utvecklar Skanska nya stadsdelen Flemingsbergsdalen.  Foto: SKanska
Vid Flemingsbergs pendeltågsstation utvecklar Skanska nya stadsdelen Flemingsbergsdalen. Foto: SKanska
Fastigheter

Skanska säljer för 850 miljoner till Niam

Niam köper tre fastigheter som Skanska byggt i nya stadsdelen Flemingsbergsdalen.

Uppdaterad 2017-06-26
Publicerad 2017-06-26

Skanska har sålt tre fastigheter i Flemingsbergsdalen i Huddinge kommun söder om Stockholm för ett underliggande fastighetsvärde på cirka 850 miljoner kronor. Köpare är Niam. De tre husen har en total bruttoyta på cirka 23.700 kvadratmeter och ligger intill den lokala pendeltågstationen i Flemingsberg.

– Vi har arbetat länge med projektet för att hitta rätt verksamheter och rätt hyresgäster för området och försäljningen visar att arbetet gett resultat. I och med försäljningen till Niam har vi en bra partner i området som förstärker platsen som vi ser som den mest dynamiska och intressanta i södra Storstockholm, säger Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige, i en kommentar.

I början av 2014 tecknade Skanska hyresavtal med ICA Fastigheter respektive Huddinge Kommun avseende ett ICA Maxi och en kommunal sporthall i Flemingsbergsdalen.

Därmed påbörjades en omfattande utveckling och uppförande av fastigheterna som numera även innehåller ett long-stay-hotell samt en sjukgymnast- och rehab-operatör som är uthyrda till Forenom respektive MedFit AB.

– Vi är glada över att kunna köpa tre högkvalitativa fastigheter med bra hyresgäster i en av Stockholms snabbast växande delmarknader. Den fortsatta utvecklingen av infrastrukturen och en stark projektutvecklare som Skanska i området har varit viktiga faktorer i vårt investeringsbeslut, säger Fredrik Jonsson, tillträdande vd på Niam.

 

Flemingsbergsdalen

I Flemingsberg söder om Stockholm har Skanska sedan 2014 utvecklat nya stadsdelen Flemingsbergsstaden stadsdel. Skanska bygger bland annat hyreslägenheter, butiksfastigheter och ett nytt torg – samt ett sportcenter med läktare för cirka 400 åskådare. Projektet pågår till sommaren 2017.

I området finns redan Huddinge sjukhus, en filialer till KI och KTH samt Södertörns högskola. Totalt studerar 16.000 studenter i området och de blir snart fler när nya Polishögskolan flyttar till Flemingsberg – samtidigt som KTH bygger ett utbildningshus för medicinteknik med plats för 800 studenter.

Även Röda Korset ska flytta sin utbildning till området, vilket skapar ett stort behov av nya hyreslägenheter, bedömer Skanska.

Källa: Skanska

Platsannonser