Annons

Annons

Skandia säljer av sin danska verksamhet

Skandia säljer av Skandia Danmark till det danska pensionsbolaget AP Pension. Försäljningen är ett led i pensionsbolaget Skandias strategi att fokusera på den svenska marknaden.   

– Skandia har fattat ett beslut om att fokusera på den svenska marknaden och därför har vi beslutat att det är rätt tidpunkt att sälja den danska verksamheten, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia, i ett pressmeddelande.

Försäljningen omfattar samtliga delar av Skandia Danmarks verksamhet som nu förvärvas av AP Pension. Skandia Danmark förvaltar 32 miljarder danska kronor och har 93 000 kunder inom pension och hälsoförsäkring. AP Pension är ett ömsesidigt danskt pensionsbolag med 100 miljarder danska kronor under förvaltning och 334 000 kunder.

Frans Lindelöw fortsätter;

– AP Pension är en väl lämpad köpare som har förutsättningar att skapa god avkastning för Skandias kunder i Danmark. Den nya ägaren har fokus på den danska marknaden och är därmed en långsiktig och kompetent ägare som fortsatt kommer att kunna erbjuda kunderna några av marknadens bästa försäkringslösningar.

Någon köpeskilling för affären har inte offentliggjorts, men den danska tidningen Börsen uppger att det rör sig om en summa på omkring 1 miljard danska kronor, motsvarande närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons