Finans

Skandia investerar ytterligare 1,5 miljarder för att bekämpa covid-19

Pensionsbolaget Skandia investerar 1,5 miljarder kronor i en social obligation som emitterats av afrikanska utvecklingsbanken, African Development Bank.

Uppdaterad 2020-04-08
Publicerad 2020-04-08

Obligationen syftar till att kunna stödja afrikanska samhällen för att begränsa spridningen av coronapandemin och övervinna de många utmaningar som orsakas av sjukdomsutbrottet.

För en vecka sedan gjorde Skandia en investering på närmare en halv miljard kronor för att bekämpa covid 19-pandemin i Europa. Nu kommer beskedet att en ny investering på 1,5 miljarder görs – den här gången med ett fokus på att bekämpa pandemin och effekterna av den i Afrika.

– Detta är en viktig investering för en behövande del av världen och möjliggör akuta insatser för hälsa och tillhandahållande av viktiga varor, tjänster och infrastruktur. Skandia har en lång historia av samhällsengagemang och att göra denna investering i dessa speciella tider känns mycket angeläget, säger Lars-Göran Orrevall, kapitalförvaltningschef på Skandia i en skriftlig kommentar,

Pandemin covid-19 fick sitt utbrott  något senare i  Afrika, men viruset sprider sig snabbt och har smittat människor i 45 länder. Den överordnade målsättningen med obligationen från African Development Bank är att lindra den ekonomiska och sociala påverkan som covid-19-pandemin kommer att ha på Afrikas ekonomier.

Platsannonser