FinansNyhet

Sju nya partners på EQT

Thomas von Koch, vd för riskkapitalbolaget EQT.
Publicerad

Thomas von Koch, vd för EQT, presenterar lägesrapport och meddelar samtidigt att bolaget fått sju nya partners från och med den 1 januari 2018.

Realtid.se

Ett rekordår 2016 följdes av ytterligare ett starkt år 2017. Under de senaste 12 månaderna har EQT investerat i cirka 30 portföljbolag och gjort exit eller delvis exit i cirka 10 bolag.

EQT har även framgångsrikt stängt fyra nya fonder, EQT Infrastructure på 4 miljarder euro, EQT Mid Market Europe på 1,6 miljarder euro, EQT Credit Opportunities III på 1,3 miljarder euro och EQT Real Estate I på 420 miljoner euro.

EQT uppger i pressmeddelandet att bakom den ”hektiska affärsaktiviteten ligger mycket hårt arbete ansträngning av dedikerade anställda och specialister över hela världen”. I samband med att bolaget hyllar de anställda presenteras befordringarna av sju chefer som blivit partners den 1 januari 2018. Dessa är Fabian Gröne, infrastructure, Singapore, Bert Janssens, Equity, Amsterdam, Kasper Knokgaard, Equity, New York, Ulrich Köllensperger, Infrastructure, Zûrich, Johannes Reichel, Equity, Mûnchen, Niklas Ringby, Equity, Stockholm och Jan Vesley, Infrastructure, New York.

Annons

– 2017 var ett bra och framgångsrikt år för EQT men som alltid är det viktigt att vara ödmjuk och erkänna allt det hårda arbete som ligger bakom det. Jag är därför glad att tillkännage att vi har bjudit in sju nya partners att ansluta sig till EQT Partner Group. De har visat förträfflighet och passion i både affär och strategi, och tänker ständigt ”utanför boxen”. Talangfulla och engagerade kollegor är själva grunden för EQTs kultur- och utvecklingsresa, säger Thomas von Koch, Managing Partner och vd för EQT.

Annons