Daniel Kjelléns Tink växer så det knakar. Han är mycket förhoppningsfull över svensk fintech. "Sverige ligger verkligen i framkant i ett globalt perspektiv", säger han.
Daniel Kjelléns Tink växer så det knakar. Han är mycket förhoppningsfull över svensk fintech. "Sverige ligger verkligen i framkant i ett globalt perspektiv", säger han.
Fintech

Sista pusselbiten lagd i Tinks kapitalrunda

I och med Paypals investering på 105 miljoner kronor stänger nu det svenska fintechbolaget Tink sin kapitalrunda. “Eftersom Paypal har en global verksamhet tror jag att det finns goda möjligheter för oss att bli verksamma på andra marknader än den europeiska” säger Daniel Kjellén, Tinks medgrundare och vd, till Realtid.

Publicerad 2019-06-04

Tinks kapitalrunda, som offentliggjordes i våras, omfattar sammanlagt 56 miljoner euro, motsvarande 583 miljoner kronor.

Den amerikanska betaljätten Paypal går in med 10 miljoner euro, motsvarande drygt 105 miljoner kronor.

– Med den här investeringen blir Paypal en ny kund och partner till oss. Det är ett kvitto på att vår teknik är i världsklass, säger Daniel Kjellén, Tinks medgrundare och vd till Realtid.

Paypal beskrivs av Daniel Kjellén som “en av världens största och mest sofistikerade köpare av den teknik som Tink tillhandahåller”. Bolaget har över 192 miljoner aktiva Paypal-konton på över 200 marknader och i 25 valutor över hela världen.

– Eftersom Paypal har en global verksamhet tror jag att det finns goda möjligheter för oss att bli verksamma på andra marknader än den europeiska, men vilka dessa marknader är, det är för tidigt att säga.

Hur upplever du intresset för er teknik?

– Tittar man på den svenska marknaden är det något som har hänt under det senaste halvåret. Svenska finansiella institutioner har börjat intressera sig för ny teknik för att skapa bättre kundupplevelser. Det är tydligt att aktörer i samma ekosystem börjar samverka, vilket leder till nöjdare kunder och bättre affärer. Sverige ligger verkligen i framkant i ett globalt perspektiv.

Hur upplever du att kapitalrundan gick?

– Jag är nöjd. Den största investeraren i kapitalrundan är den amerikanska investerarfirman Insight Venture Partners. Vi har inte offentliggjort uppgiften om hur mycket de gick in med och det är inte heller något som jag vill kommentera.

Vad är på gång hos er nu?

– Vi kommer att fortsätta att investera i vår teknologi. I Stockholm är vi 200 personer och vi vill växa.

Förra året köpte Paypal hela det svenska fintechbolaget Izettle för 19 miljarder kronor. Nu kommer Paypal att använda Tinks teknik i sina egna system.

Platsannonser