Fintech

Sigmastocks i samarbete med Nordea

Bolaget som erbjuder robotgenererade aktieportföljer inleder nu sitt första storbanksamarbete. "Det blev möjligt när Nordea sänkte sina avgifter för aktiehandel", säger en av startup-grundarna.

Uppdaterad 2017-03-13
Publicerad 2017-03-13

Göteborgsbaserade startupen Sigmastocks har haft en genomsnittlig tillväxt på 20 procent i månaden sedan i somras, men har ännu inte uppnått lönsamhet. I sin senaste kapitalrunda tog bolaget in 8 miljoner kronor från kända investerare, vilket Realtid.se tidigare berättat om.  

Nu inleder Sigmastocks även ett samarbete med Nordea.

– Sigmastocks är ett intressant och innovativt startup-företag, som har skapat en digital plattform som bygger på både matematik och finansiell forskning. Via plattformen får investerarna möjligheten att kostnadseffektivt vara sin egen förvaltare, samtidigt som de får hjälp med portföljförslag som innehåller både europeiska och nordamerikanska aktier, säger Katja Bergqvist, chef for Nordeas sparerbjudande. 

Sigmastocks är en automatiserad tjänst som hjälper sparare att bygga och förvalta egna aktieportföljer med hjälp av finansiell matematik och algoritmer. Affärsidén går ut på att kunderna – mot en avgift på som mest 50 kronor i månaden – sparar direkt i aktier istället för fonder, som grundarna anser har allt för höga avgifter generellt.

– Samarbetet möjliggjordes när Nordea sänkte sina avgifter för aktiehandel. Det är dessutom en stor bonus att vi kan utöka vårt sortiment och erbjuda europeiska aktieportföljer också, säger Mai Thai, grundare och vd på Sigmastocks, till Realtid.se.

Via Sigmastocks har man tidigare kunnat skapa portföljer i Sverige, Norden och Nordamerika. Nu tillkommer alltså även Europa. Nordea finns även integrerat på Sigmastocks hemsida, för att underlätta handeln för kunderna.

– Nordea har många kunder som nu får det lättare att använda vår tjänst. Samarbetet är fördelaktigt för bägge parter, säger Nanna Stranne, grundare och ansvarig för marknad och tillväxt på Sigmastocks, säger Nanna Stranne till Realtid.se.

Platsannonser

Logga in