Finans Nyhet

SHB passerar milstolpe i England

Publicerad

Storbanken öppnar sitt hundrade kontor i Storbritannien.

Realtid.se

Enligt Handelsbankens chef i Storbritannien, Anders Bouvin, har tillväxten aldrig varit så hög:

– Vi kan fortsätta att plocka russinen ur kakan, säger han till Dagens Industri.

Hans Bouvin är på plats nästa vecka för att fira öppningen av det hundrade kontoret, som sker i den lilla byn Ilkley med sina 14.000 invånare i Yorkshire. Han menar att upplägget är klassiskt för Handelsbankens etablering av lokalkontor i Storbritannien. Det vill säga ledningen valde en kontorschef ur de egna leden. Denna valde att öppna en bank i sin gamla hembygd.

Annons

– Nu får Ilkley en bankchef som kan bygden, som själv bestämmer avgifter och räntesatser och som kan ta lånebeslut utan att fråga någon annan, säger Anders Bouvin till Dagens Industri.

Han tycker att det är märkligt att ingen har försökt att kopiera modellen. Han räds heller inte en sådan konkurrens, utan menar att Storbritannien är stort nog för fler att etablera sig med ett sådant upplägg.

En ytterligare strategi är att Handelsbankens lokala kontor aldrig ligger i gatuplan. En anledning är att det är dyrare. En annan att man inte vill vara en massmarknadsbank.

Annons

Enligt Anders Bouvin har man öppnat ett kontor var tionde bankdag sedan början av 2010 och planen är att fortsätta i samma takt. Detta skulle i så fall betyda ytterligare 20 nya kontor i år.

Annons