Juridik

Setterwalls tillsätter Legal Technology Officer

Håkan Nordling tillträder en ny tjänst på Setterwalls som specialst inom juridik och teknik. Huvudfokus ska ligga på att hitta nya smarta lösningar som stödjer rådgivningsverksamheten.

Uppdaterad 2020-01-13
Publicerad 2020-01-13

Från januari 2020 har Håkan Nordling tillträtt som Setterwalls "legal technology officer". Fram till slutet av 2019 har han arbetat som specialist counsel i en delad roll innefattande rådgivning med inriktning mot IT-rätt samt en intern roll inom digitalisering.

Håkan Nordling

– Med Håkans bakgrund inom juridik, IT och verksamhetsutveckling kommer han effektivt bidra till våra fortsatta digitala satsningar och sammanlänka områdena juridik, knowledge management och IT, säger Kristina Einarsson, Executive Partner på Setterwalls, i ett pressmeddealnde.

–  Med ett fokus på kvalitativ juridisk rådgivning ser vi att det finns möjligheter att nyttja digitala lösningar för att effektivisera arbetet, tillvarata knowhow och därmed höja kvalitén ytterligare. På detta sätt kan vi fokusera på den mer komplexa rådgivning våra klienter efterfrågar och ser samtidigt till att advokater och jurister jobbar med intressanta och kvalitativa juridiska frågeställningar. Med denna satsning kommer vi förbättra våra arbetssätt och möjliggöra innovation som ger oss och våra klienter större affärsnytta, säger Håkan Nordling i pressmeddelandet.

I sin nya roll kommer Håkan fokusera på processer, nyttjande av verktyg och nya digitala lösningar som stödjer vår rådgivningsverksamhet.

– Vi, liksom andra advokatbyråer, står inför spännande utmaningar att nyttja ny teknik i vår verksamhet. För att kunna fortsätta att bistå våra klienter i deras verksamhet tar vi nu ytterligare ett steg för att effektivisera vår leverans, säger Kristina Einarsson i pressmeddelandet. 

Håkan Nordling  har en bakgrund inom IT och juridik och har tidigare bland annat arbetat som IT-inköpschef på Kindred Group och IT-kontraktsspecialist på Volvo Cars.

Platsannonser