Finans Nyhet

Setterwalls plockar delägare från Wistrand

Publicerad

Kniper tvistlösningsexpert. ”Jag uppfattar Setterwalls som en modern advokatbyrå.”

Setterwalls gör en strategisk rekrytering inom det växande tvistelösningsområdet och rekryterar advokaten och delägaren Jesper Grünbaum från Wistrand Advokatbyrå.

Grünbaum är från och med i dag, den 19 september, verksam som ny delägare vid Setterwalls Stockholmskontor. Han är 47 år och har varit verksam vid Wistrand Advokatbyrå i 18 år. Dessförinnan var han hovrättsfiskal vid Svea hovrätt.

Varför slutar du efter så många år?

Annons

– Det är en kombination av olika orsaker. Under väldigt lång tid har jag jobbat med och mot många på Setterwalls så jag har lärt känna dem den vägen, säger Jesper Grünbaum till Realtid.se.

Därtill är det en fråga om hur en advokatbyrå bör organiseras och organisationsformen på Setterwalls lockar.

– Jag uppfattar Setterwalls som en modern och integrerad advokatbyrå, säger Grünbaum

Annons

På vilket sätt?

– Jag tycker att deras vinstdelningssystem är attraktivt. Det är viktigt för att man ska kunna förse marknaden med den typen av tjänster som efterfrågas i dag och framöver. Det blir enklare att organisera stora projekt när alla jobbar i samma ekonomi och drar åt samma håll.

Men förutom vinstdelningssystemet betonar Jesper Grünbaum att det efter 18 år på Wistrand känns spännande med en förändring i karriären.

Annons

Kvar på Wistrands Advokatbyrås tvistesida är bland andra Harry Bergman och Lars-Olof Svensson. Tidigare kollegan Stefan Lindskog gick från byrån för att bli justitieråd 2008.

Jesper Grünbaum är specialiserad på processer och har under många år ansvarat för Wistrands tvistelösningsgrupp. Hans expertis inom tvistelösningsområdet har framhållits av oberoende rankinginstitut som Chambers and Partners och Legal 500.

Annons