FinansNyhet

Setterwalls Göteborg väljer extern vd

Minna Skyman är ny extern vd för Setterwalls i Göteborg sedan 1 oktober.
Publicerad

Ekonomen Minna Skyman är ny extern vd för Setterwalls i Göteborg. Hon kommer närmast från Skanska och ska växa byrån med bibehållen kvalitet.

Rakel Lennartsson

Nyheten om Setterwalls nya vd kommuniceras i dag, genom en intervju i Dagens Industri och ett utskick från byrån under förmiddagen. När Realtid får tag i Minna Skyman är hon på väg in i ett möte, men berättar att hon redan är i tjänst på Göteborgskontoret sedan den 1 oktober.

– Jag har länge varit imponerad av Setterwalls rykte, byråns klientfokus och kvalitet. Setterwalls är en modern toppspelare i en relativt konservativ bransch och det känns fantastiskt att få vara med och bygga vidare på ett synnerligen starkt erbjudande, säger nytillträdda vd:n Minna Skyman. 
 
När Göteborgsbyråns tidigare vd beslutade att prova en ny bana ville styrelsen ta tillfället i akt och tänka nytt. Målet var en vd med driv och stark vilja att leda, styra och utveckla verksamheten. Gärna från en annan bransch, i digitaliseringens och samverkans framkant. 
 
– Vi sökte en samtida ledare som kan driva verksamheten framåt på värderings- och affärsmässiga principer, och allt detta har vi hittat i Minna. I vår bransch är det fortfarande vanligast att en advokat leder detta arbete, men sådana konventioner vill vi på Setterwalls ifrågasätta. För oss måste det handla om hur vi skapar bästa möjliga förutsättningar för våra klienter, våra medarbetare och vår affär, säger Johan Hallén, partner och styrelseordförande på Setterwalls Advokatbyrå i Göteborg.

Rekryteringen av Minna Skyman kan ses som del i en ny trend med advokatbyråer som väljer att ha en extern vd. Martin Taranger, vd för Morris Law, också i Göteborg, är ett annat exempel som Realtid har skrivit om.

Annons

Till Dagens Industri säger Minna Skyman att advoktbranschen är konservativ men att hon har fördelen av att kunna se på verksamheten med “helt nya ögon”. 

Hon kommer närmast från en roll som ffärsutvecklingschef på Skanska, där hon dessförinnan var ansvarig för internrevision och compliance på Norden-nivå. Mellan dessa två tjänster arbetade Minna som managementkonsult på Preera, där hon under flera år också var delägare. 

Senast på Skanska arbetade hon bland annat med att strukturera upp kundmötet och försäljningen, vilket är en erfarenhet som hon tar med sig till advoktbranschen och Setterwalls.

Annons

– Vi har lagt en ganska offensiv tillväxtplan och att rekrytera en stark och strategiskt duktig ledare som kan driva affärsutveckling hjälper oss att växa och bli en ännu starkare aktör på marknaden, säger Johan Hallén. 

Minna Skyman betonar att medarbetarna är en nyckelfråga för att kunna växa.

– Vi ska självklart växa med bibehållen kvalitet säger hon till Di.

Annons

För att ta in en extern person som vd krävs dispens från Advokatsamfundet, vilket beviljats.

Annons